Workshop Hasp-O Stadsrand

Op dinsdag 17 en donderdag 19 oktober 2023 organiseerde EMR Wine een boeiende workshop voor een groep leerlingen van het 5de en 6de middelbaar van Hasp-O Stadsrand in Sint-Truiden. Onder leiding van de ervaren lesgever, Pedro Coenen, ontdekten de studenten de geheimen van de wijngaard en cuverie.

De workshop ging van start met een diepgaande verkenning van de wijngaard. De leerlingen leerden over de diverse taken die gedurende het jaar worden uitgevoerd in een wijngaard en waarom deze zo cruciaal zijn voor de wijnproductie. Ze vergeleken deze werkzaamheden met voorgaande jaren in hun proefwijngaard. Na het verkennen van de wijngaard begaven de studenten zich naar de cuverie, waar ze het oogstproces en het wijnmaken onder de loep namen.

Deze workshop bood de leerlingen en leerkrachten een unieke kans om de wereld van wijn verder te ontdekken en gaf hen waardevolle inzichten in de wijnbouw en -productie. Een onvergetelijke leerervaring!

 

Hierbij enkele sfeerbeelden:

 

Bedankt Pedro Coenen en Hasp-O Stadsrand: Marleen Vantomme & Dorien Bex. Dank verder aan de partners van EMR Wine:  Interreg Meuse-Rhine, CPFAR, PXL Expertisecentrum Innovatief Ondernemen, Yuverta en Proefcentrum Fruitteelt.

 

Laatste nieuws item

Volg ons op social