Roadshow naar de Waalse Wijnbouw!

Om de Limburgse wijnbouwers inzicht te laten krijgen in de werken van de wijnbouw in Wallonië organiseerde EMR Wine & Eddy leclere (Studiekring Guvelingen) een 2-daagse naar enkele vooruitstrevende wijndomeinen in Wallonië.

De 2-daagse ging van start op donderdag 3 augustus vanaf de Tuinbouwschool Hasp-O Stadsrand in Sint-Truiden. Als eerste op de agenda stond een bezoek aan Vin de Liège. Er werd genoten van een lunch met Boulets Liègeois bij Domeine Bellum Fagetum in Chaudfontaine. In de namiddag bracht de groep een bezoek aan het wijndomein Le vignoble Clos Grande Mormont in Houffalize, beheerd door Luc Vanstraelen. De dag eindigde met een aperitief en BBQ bij ‘Le Fleuriste Priorie’, gevolgd door een overnachting in Hotel Vaya Mundo in Houffalize. Deze dag bood een inzichtelijke en smakelijke start van de reis met aandacht voor duurzame wijnbouw en sociaal engagement. Benieuwd naar wat de volgende dag zou brengen!

Na een geslaagd ontbijt vertrokken de deelnemers op dag 2 naar Lustin voor een bezoek aan Chateau Bon-Baron. In de namiddag volgde het laatste wijndomein van de rondrit, wijndomein Chateau de Bioul. Als afsluiter konden de groep Limburgse wijnbouwers genieten van een ontspannende boottocht op de Maas en bezoek aan Namen. Het was een superervaring!

Enkele sfeerbeelden:

 

Hierbij willen wij ook iedereen bedanken die mee is geweest op de 2-daagse. Dank verder aan studiekring Guvelingen, in het bijzonder Eddy Leclere, Interreg Meuse-Rhine, Michel Delrée CPFAR, PXL Expertisecentrum Innovatief Ondernemen, Yuverta Proefcentrum Fruitteelt en Chateau Bon Baron.

Laatste nieuws item

Volg ons op social